Manichiura cu oja clasica
Manichiura cu oja clasica
Manichiura cu oja clasica
Manichiura cu oja clasica
Manichiura cu oja clasica
Manichiura cu oja clasica
Manichiura cu oja clasica
Manichiura cu oja clasica
Manichiura cu oja clasica
Manichiura cu oja clasica
Manichiura cu oja clasica

manichiura cu oja clasica manichiura oja clasica bucuresti manichiura clasica

Manichiura cu oja clasica
30 iulie 2021

TITLU 1

tITLU

Manichiura cu oja clasica

Avantajele manichiurii clasice:

  • aspect natural 

  • posibilitatea de a schimba culoarea foarte des

  • se aplica si se indeparteaza usor

  • nu este nevoie de o lampa LED pentru uscarea acesteia. Oja normala se usuca la contactul cu aerul

 

Istoria manichiurii a început cu peste 5000 de ani în urmă, în antichitate, perioadă în care NU femeile erau cele care purtau unghiile colorate, ci bărbații! În Babilon, bărbații își colorau unghiile în funcție de clasa socială în care se aflau purtând negru, spre exemplu, daca erau foarte înstăriți. Războinicii babilonieni și cei inca își aplicau culori pe unghii înainte să plece în război. Dacă vă imaginați că era o manichiura rudimentară trebuie doar menționat că există un set de manichiura datând din 3 200 î.Hr care este făcut în întregime din aur, ceea ce arată câtă importanță și atenție dădeau aceștia tehnicii manichiurii!  

În China Antică femeile au realizat primul tratament pentru unghii ca parte dintr-o rutină de înfrumusețare a mâinilor. În 3000 î.Hr femeile din China își tratau unghiile cu o mixtură din ceară de albine, gelatină și albuș de ou. Tot ele foloseau ojă naturală, realizată din orhidee și trandafiri. Mai târziu a fost preluată tradiția babilonienilor de a purta culori la unghii în funcție de poziția socială pe care o ocupau, iar oamenilor obișnuiți le era interzis sa poarte culorile puternice fiind obligați să își coloreze unghiile în nuanțe pale pentru a-și cunoaște mai bine locul în societate.

 

Nici Egiptenii antici nu erau străini de manichiura , Reginele Cleopatra și Nefertiti purtau unghii roșii, vopsite cu henna, ca semn al eleganței și al puterii deținute. Tot ele foloseau uronuri și lapte pentru a-și trata mâinile. 

 

Deși oamenii își tratau și pictau unghiile de mii de ani, conceptul de Nail Art este unul apărut abia în anii 1500, când populațiile Inca și Aztecii a început să-și decoreze unghiile cu imagini cu vulturi ca semn al victoriei în bătălie, punând astfel bazele a ceea ce reprezintă astăzi Nail Art-ul modern, în care varietatea de modele nu cunoaște limite.

 

La începutul secolului 19  în Franța a fost deschis primul salon de manichiură, acesta trata în mod special aristocrația și folosea creme, uronuri și pudre pentru a oferi un tratament complet mâinilor. Abia spre sfârșitul secolului al 19 lea, Mary Cobb va deschide primul salon și în Statele Unite ale Americii, după o călătorie făcută în Franța unde a învățat tehnicile manichiurii franțuzești, și apoi a conceput procesul modern de manichiură adaptând învățăturile la necesitățile pieței SUA.  

 

Câteva decenii mai târziu, în 1920, se pun bazele primei companii de ojă care începe să producă industrial produsul într-o companie care mai tarziu va lua numele de Revlon. Oja a devenit un lux accesibil oricărui femei. Orice femeie putea să-și coloreze unghiile și să se simtă frumoasă. Moda a explodat încetul cu încetul, au apărut tipuri diferite de manichiură (manichiura franțuzească), iar dezvoltarea industriei de film color a popularizat acest procedeu, fiind purtată de actrițe celebre la vremea respectivă.

 

 

manichiura cu oja clasica

 

 manichiura cu oja clasica

 

Mayna Beauty Studio

PROGRAMEAZĂ O VIZITĂ

Mayna Beauty Studio

Sună-ne pentru programare : 

0743 859 916