dermapen cosmetica epilat pensat
18 octombrie 2023

Pedichiura medicala

Pedichiura medicala – ce presupune 

 

Pedichiura medicala reprezintă mai exact un tratament profesional complex pentru unghiile picioarelor care are la bază trei principii: relaxarea, starea de bine, curățarea în profunzime și tratarea diferitelor afecțiuni ale unghiilor picioarelor. Printre cele mai des întâlnite afecțiuni enumerăm: unghia încarnată, bătături, unghia înconvoiată, clavusuri, veruci plantare, diferite micoze la nivel de tegument.

 

Pedichiura medicala este recomandată tuturor persoanelor care vor să beneficieze de tratament profesional pentru unghii și este ideală pentru a scăpa de anumite afecțiuni la care sunt predispuse cu precădere unghiile picioarelor, care altfel par imposibil de înlăturat.

Dacă ai probleme cu unghiile picioarelor sau cu talpa piciorului, probleme cauzate în urma purtării unei încălțăminte necorespunzătoare, dacă îți soliciți mai intens picioarele practicând în mod frecvent un sport, dacă ai unghii încarnatekeratoze pe tălpi sau la degetul mic, dacă suferi de afecțiuni secundare ale unghiilor în urma deviației de mont, de unghii micotice sau cu infectie perunghială, pedichiura medicala este mai mult decât necesară.

Adulții suferă de deformări ale tălpilor, iar distribuția necorespunzătoare a greutății corporale agravează problema. Apar probleme cu calusurile, calusurile pe diferite părți ale piciorului, inclusiv și între degete, care provoacă durere la fiecare pas. Crăpături sângeroase, care provoacă durere și se infectează.

Datorită deformării, circulația sângelui este perturbată și, până la sfârșitul zilei de lucru, în pantofii închiși crește pH-ului pielii, se alătură și diverse tipuri de infecții iar, după cum știți, ciuperca unghiilor nu există fără ciuperca pielii.

Și aici din nou avem nevoie de un specialist podiatru care să găsească soluția potrivită pentru alegerea corectă a produselor de îngrijire.

Podiatrul vă tratează pielea și unghiile afectate de diferite afecțiuni micotice dar vă ajută să controlați creșterea corectă a plăcii unghiei.

  • Cea mai mare greșeală este lipsa pedichiurii pe perioade mari de timp. Există un mit conform căruia nu este necesar să mergi la pedichiură în timpul iernii – picioarele sunt ascunse de privirile indiscrete, ceea ce înseamnă că nu există probleme. Dimpotrivă, în sezonul rece, picioarele au nevoie de și mai multă atenție și îngrijire;

  • Tăierea incorectă a unghiilor, este o altă greșeală foarte des întâlnită;

  • Hidratarea insuficientă. Când mă refer la hidratare, mă refer atât la lipsa consumului de apă cât și la un ritual de îngrijire a piciorului acasă, cu produse specifice de îngrijire a tălpilor piciorului. Avem nevoie de mai multă apă, mai ales atunci când pielea de pe călcâie este aspră, zgârie, agață. Avem nevoie ca acasă să facem un gomaj cu un scrub, să aplicăm creme și geluri special alese pentru tipul nostru de piele.

Pedichiura medicala folosește metode neinvazive, cu anestezie locală în vederea tratării unghiilor picioarelor. Pedichiura medicală are o mulțime de beneficii printre care se numără prevenirea unghiilor încarnate, modelarea acestora, iar datorită procesului de examinare a picioarelor, se pot identifica din timp unele afecțiuni ale piciorului, afecțiuni care de cele mai multe ori nu suntem conștienți.

Mayna Beauty Studio

PROGRAMEAZĂ O VIZITĂ

Mayna Beauty Studio

Sună-ne pentru programare : 

0743 859 916