Mayna Beauty Studio

unghii cu acryl
29 septembrie 2021

Pensat

Scurta istorie despre sprancene si pensat . Chiar dacă femeile din ziua de astăzi investesc foarte mult în fond de ten, mascara, creioane de ochi, tuș, lipgloss și alte câte și mai câte instrumente ajutătoare, în fond, importantă este îngrijirea corespunzătoare a tenului. Astfel, hidratarea, tratarea imperfecțiunilor, pensatul sprâncenelor, epilarea firelor de păr nedorite, tratarea cearcănelor devin mai importante.

#1: Sprâncenele egiptene, anii 3500 î.H. – 2500 d.H.

În Egipt, în perioada 3500 înainte de Hristos – 2500 după Hristos, atât femeile cât și bărbații se machiau pentru a-și arăta puterile supranaturale în care credeau. Ca un omagiu adus Zeului Horus, oamenii își desenau sprâncenele într-un mod grosolan. Le pictau cu praf de cărbune astfel încat să fie foarte negre, le arcuiau și chiar le alungeau. Cleopatra a inițiat cele mai îndrăznețe sprâncene din istorie.

#2: Sprâncenele grecești, anii 800 î.H. – 146 î.H.

Grecii au pus dintotdeauna preț pe inocența femeii, motiv pentru care au reflectat asta în ritualul de frumusete al acestora. Femeile măritate purtau un look natural al sprâncenelor, însă cele nemăritate le accentuau cu un fel de tuș negru, întocmai pentru a-și arăta statutul. De asemenea, sprânceana 2în1 era recunoscută ca fiind rară, fiind o reală dovadă de răbdare în a o obține.

#3: Sprâncenele romane, anii 753 î.H. – 476 d.H.

Femeile romane au avut mai multă libertate în maniera de a se machia decât cele din Grecia Antică. Sprânceana unică era încă apreciată, fiind chiar una din caracteristicile cele mai dorite. Era considerată un semn al inteligenței, fiind  purtată de cele mai distincte femei din acea perioadă.

#4: Sprâncenele din Evul Mediu, 1066 – 1485

Femeile din Evul Mediu au dorit mereu să atragă atenția asupra frunților lor rotunjite, o trăsătură dorită în acea perioadă, motiv pentru care se pensau într-un mod agresiv, lăsând la suprafață doar câteva fire. Aceste fire rămase ieșeau și mai tare în evidență, întrucât femeile le vopseau în diferite tonuri de roșu, în semn de respect pentru Regina Elisabeta.

#5: Sprâncenele din anii 1920 – 1930

În anii ’20, femeile obișnuiau să folosească instrumentele de frumusețe ca un manifest. Astfel, sprâncenele erau pensate într-o formă cât mai subțire, în linie dreaptă și erau alungite până la jumătatea tâmplelor. Chiar și brandurile de frumusețe au scos tipare de sprâncene pentru a veni în ajutorul femeilor. Actrițele de la Hollywood precum Jean Harlow și Greta Garbo le-au accentuat printr-o curbă specifică, fiind un model pentru femeia de rând.

#6: Sprâncenele din anii 1940 – 1950

În anii ’40-’50, sprâncenele devin parte a unui look mai soft. Ele își păstrează forma subțire spre tâmple, însă se îngroașă în partea dinspre interiorul ochiului. Staruri precum Lauren Bacall și Grace Kelly sunt cele care au dat startul. Spre anii 1950, sprâncenele devin de-a dreptul îngroșate. Elisabeth Taylor, Marilyn Monroe și Audrey Hepburn apar în revistele de specialitate cu sprâncenele perfect conturate, chiar îngroșate.

#7: Sprâncenele din anii 1960

Sophia Loren a avut cele mai renumite sprâncene din anii ’60, întocmai pentru modul în care le obținea in forma aceea. Stiliștii o pensau complet, după care creionau forma inițială a sprâncenelor cu o deosebită îndemânare. La final, aplicau câteva lovituri ușoare în zona respectivă pentru a obține o culoare cât mai naturală. Această procedură era destul de ciudată, însă a fost semnătura actriței.

#8: Sprâncenele naturale din anii 1970

Anii 1970 au marcat perioada hippie și, odată cu ea, întoarcerea sprâncenelor naturale, cât mai puțin ajustate. Exemple: Ali MacGraw și Lauren Hutton.

#9: Sprâncenele de tip “more is more” din anii 1980

Sprâncenele stufoase au luat avânt în anii ’80, exemple fiind Brooke Shields și Madonna.

#10: Sprâncenele de tip “less is more” din anii 1990

Anii 1990 au avut sprâncene de toate tipurile, însă, femeile încă aveau tendința de a le pensa mai mult decât trebuia. Look-ul sprâncenelor “smulse” a fost promovat de Drew BarrymorePamela Anderson și modelul Kristen McMenamy, care a avut o carieră explozivă după ce și-a pensat complet sprâncenele.

#11: Sprâncenele de azi

Sprâncenele îndrăznețe sunt în tendințe! Nu mai este nici un secret faptul că fotomodelul Cara Delevigne a dat tonul. Chiar dacă sprâncenele tale sunt cele adevărate, ori le ajuți cu diferite instrumente să le aranjezi, mândrește-te cu ele.

 

 

pensat pensat pensat 

pensat pensat pensat pensat pensat

PROGRAMEAZĂ O VIZITĂ

Mayna Beauty Studio

Sună-ne pentru programare : 

0743 859 916