Mayna Beauty Studio

Tratament ultrasunete
27 iulie 2021

Tratament ultrasunete

Ce sunt ultrasunetele?

Tratamenul cu ultrasunete este folosit in principal pentru a trata diferite imperfectiuni ale tenului pri efecte mecanice, termice si chimice. Aceste efecte au un rol de micromasaj intern asupra tesuturilor. Acestea se incalzesc, iar in organism au loc o serie de reactii chimice benefice.

Dupa cum probabil stiti, colagenul este acea substanta din organism care asigura fermitatea pielii. Insa, odata cu inaintarea in varsta productia naturala de colagen scade in medie cu 1% pe an. Ultrasunetele sunt folosite cu succes inca din anul 1980 pentru a reintineri pielea. Ultrasunetele reprezinta un tratament sigur, comfortabil si foarte eficient pentru cei care doresc sa previna aparitia ridurilor sau pentru a le atenua.

Tratamentul cu ultrasunete este atat de eficient, deoarece actioneaza in profunzime, penetrand tesutul adipos care se afla chiar sub suprafata pielii. Prin acest tratament se realizeaza o exfoliere blanda, care permite patrunderea in adancime a substantelor concentrate aflate in cremele profesionale . Totodata, caldura creata in interiorul pielii stimuleaza productia naturala de colagen. Rezultatul este o piele ferma, iar ridurile si liniile fine sunt reduse.

Principalele efecte ale tratamentului cu ultrasunete

Acest tratament are 3 efecte principale, care sunt benefice pentru frumusetea si sanatatea tenului.

1. efectul termic – caldura patrunde in straturile adanci ale pielii stimuland productia de colagen

2. efectul mecanic – vibratiile la viteze foarte mari realizeaza un micromasaj intern deosebit de eficace

3. efectul biologic – vasele de sange se dilata, imbunatatind circulatia sangvina si limfatica, muschii sunt relaxati, iar inflamatiile sunt reduse

Efectele benefice ale utrasunetelor in tratamentele faciale

 

  • Prin sonoforeza, se realizeaza marirea permeabilitatii pielii. Undele sonice directioneaza particulele active din cremele si serumurile profesionale in profunzime, la circa un 1 cm sub nivelul pielii.

  • Ridurile sunt tratate datorita efectului defibrozant.

  • Vibratiile sonice au o actiune dezincrustanta care produc un efecte de exfoliere blanda. Stratul cornos este descuamat, ceea ce este un tratament excelent pentru tenul afectat de acnee.

  • Imbunatateste metabolismul celular si circulatia sangelui, avand efectul unui lifting facial, asta fara vreo interventie invaziva sau riscanta.

  • Efect anticearcan.

  • Depigmentarea tenului prin eliminarea acumularilor de melanina.

  • Eliminarea excesului de sebum, iar acest lucru este benefic pentru a trata acneea.

  • Activarea si accelerarea nutritiei la nivel celular si al tesutului. Pielea este tonifiata si confera luminozitate tenului.

  • Metabolismul celular este accelerat, la fel ca si fibroblastii care sunt activati, ceea ce stimueaza productia de colagen. 

  • Toxinele din celule sunt eliberate si transferate in sistemul limfatic.

 

Etapele unei sedinte de tratement cu ultrasunete faciale

1. Demachierea si tonifierea tenului.

2. Aproximativ 15 minute e masaj cu aparatul de ultrasunete.

3. Tratament facial cu creme sau serumuri , in functie de nevoile specifice tenului. Aceste substante sunt introduse profund in piele. In geneal, se folosesc produse puternic concentrate care contin retinol, vitamina E, colagen, acid hialuronic, elastina, vitamina C sau extracte naturale din plante.

Cum se obtin cele mai bune rezultate cu ultrasunete

Pentru rezultate cat mai bune si de durata se recomanda tratamente regulate de 2-3 ori pe saptamana, timp de 4-8 saptamani. Frecventa tratamentelor depinde de client, in functie de varsta, aspectul pielii si nevoile specifice ale tenului.

Contraindicatii

Ultrasunetele nu sunt recomandate in cazul celor care au anumtie boli ale pielii, rani deschise in zona tratata si in cazul femeilor insarcinate.

 

tratament ultrasunete tratament ultrasunet etratament ultrasunete tratament ultrasunete

 

tratament ultrasunete

PROGRAMEAZĂ O VIZITĂ

Mayna Beauty Studio

Sună-ne pentru programare : 

0743 859 916